top of page

L'hort escolar

L’hort és un excel·lent recurs educatiu que possibilita als nostres fills i filles aprendre de manera significativa a través de les experiències que ofereix el medi natural i posar en pràctica hàbits i actituds de cura i responsabilitat vers el medi ambient.

L’hort escolar, en el marc del projecte educatiu, de la nostra escola afavoreix l’aprenentatge i el coneixement del medi dels més petits. Els permet aprendre el cicle de creixement de les diferents hortalisses i vegetals i els facilita participar en les diferents fases del cicle horticultor, des de preparació de la terra, la sembra fins a la recol·lecció.

Ens permet ensenyar als nostres fills/es  valors fonamentals com la constància,  la paciència,  l’amor a la terra, el treball,  l’ordre,  etc... L’hort es treballa i dona premis. És una activitat agraïda que els posa en contacte amb la natura i els procura una educació ambiental basada en l’experiència.

L’hort no és només plantar i recollir, es netejar, planificar, protegir, ajudar, vigilar. Estar atent a les plagues i idear mètodes ecològics de protecció, fer els canvis de cicle del terra, abonar, regar, compostar i tenir cura. En definitiva, un munt de responsabilitats que posen als nostres petits davant de  nous reptes i situacions d’aprenentatge.

 

Objectius:

  • Fomentar el respecte per la natura i el medi ambient

  • Tenir cura de les plantes i animals de l’entorn (insectes, microorganismes, etc)

  • Conèixer el cicle de plantació de les hortalisses i vegetals de l’hort

  • Adquirir les tècniques bàsiques de conreu i conèixer les principals eines i materials de l’hort.

 

Destinataris: adreçat als nens i nenes d’Educació Infantil (P-3, P-4 i P-5) i Cicle Inicial (1r i 2n)

bottom of page